Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft besked för Mankell

Ett plågsamt diskbråck visade sig vara en elakartad cancertumör i nacken. Författaren har även fått besked om en tumör i vänster lunga. Det skriver han i en krönika i Göteborgsposten.

Annons

Strax efter nyår åkte Henning Mankell till en ortoped i Stockholm som tidigare behandlat honom. När han återvände till Göteborg en dag senare gjorde han det med en allvarlig cancerdiagnos. Det berättar han i en krönika i Göteborgsposten i dag.

Några dagar senare fick han det "svart på vitt" på Sahlgrenska sjukhuset.

"Det var allvarligt: Jag hade en tumör i nacken och dessutom en tumör i vänster lunga. Därtill fanns aningar om spridning på andra ställen i kroppen.", skriver Mankell i sin krönika.

Författaren, som tillbringade uppväxten i Sveg, skriver att "Ångesten är mycket stor, även om jag i stort kan hålla den under kontroll."

Tidningen har varit i kontakt med Henning Mankells presskontakt som låter hälsa att han inte ger intervjuer i dagsläget. Men han kommer att skriva om sin kamp mot sjukdomen.

"Men jag tänker skriva ur livets perspektiv, inte dödens. Jag kommer att göra det med ojämna mellanrum i GP. Jag börjar nu.", avslutar Henning Mankell.