Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tunga rättigheten: Bandypuls visar alla matcher i kvalet till elitserien

Lag 12 och 13 i elitserien och lag 2 och 3 i den nya bandyallsvenskan kommer till våren att göra upp i kvalserien.
Dramatiken kommer du kunna följa i sin helhet live – då Bandypuls visar alla kvalmatcher på sajten och i appen.
– Riktigt häftigt att vi har säkrat en sådan här fin rättighet. Det brukar bli bandydramatik på riktigt, säger Jonna Igeland, redaktör på Bandypuls.

Bandypuls fortsätter storsatsningen på att visa matcher – nästa steg är kvalserien som kommer att visas i sin helhet på Bandypuls.

– Det är här bandyn blir spännande på riktigt. Kamp, ångest, viljan att vinna och rädslan att förlora. Det är mycket känslor, och just därför är det väldigt roligt att kunna bjuda våra kunder på det här, säger Bandypuls redaktör Jonna Igeland.

Bandypuls andra TV-satsning – visar matcher från damernas elitserie och allsvenskan

Nytt för i år är direkt upp- och nedflyttningen. Ettan i allsvenskan kommer att få en plats i högsta serien direkt, medan elitseriejumbon kommer att få fortsätta i allsvenskan.

Det betyder att det är lag två och tre i allsvenskan och lag 12 och 13 i elitserien som kommer att göra upp om de två återstående elitserieplatserna. Kvalet kommer att spelas i februari-mars 2018.

– Det nya upplägget är bra på många sätt, dels får de som vinner allsvenskan faktiskt en stor fördel, och dels bådar det här för en ännu jämnare kvalserie med ännu mer spänning än tidigare, säger Jonna Igeland.

Utifrån vad du har sett hittills – vilka lag kommer att spela kvalserien?

– Jag tror att det blir Motala och Kalix från elitserien. Motala har överraskat och ser i mina ögon ut att klara sig ifrån att bli jumbo. Den andra platsen är det en hel del lag som slåss om, men av vad jag sett hittills tror jag inte att Kalix blir bättre än 12:a.

– Allsvenskan ser ju helt galet jämn ut, så där är det svårare att tippa lagen så här tidigt. Men jag drar till med Gripen och Nässjö, baserat på känsla. Jag står fast vid mitt tips att Falu BS tar direktplatsen uppåt, men det ser ut att bli väldigt jämnt om alla platser i den serien.

Bandypuls supersatsning – här är de sju toppmatcher vi visar i Elitserien

För att se matcherna behöver du vara Plus-kund på Bandypuls eller någon annan av MittMedias sajter.

Du som inte redan är kund kan prova vårt erbjudande med första månaden för 1 krona. Därefter kostar det 99 kronor i månaden – och du får då tillgång till allt Plus-material på alla MittMedias sajter.

Här blir du Plus-kund.

Fakta – så slutade elitseriekvalet i fjol

Från elitserien: Tillberga, Kalix, Tellus, Gripen.

Från allsvenskan: Ljusdal, Nässjö, Motala, Falu BS.

Så gick det: Efter stor dramatik klarade sig till sist tre av elitserielagen kvar, medan Motala skrällde sig till elitserien på Gripens bekostnad.

Tillberga klarade sig i sista stund efter att ha inlett kvalet svagt, och i den gruppen avgjorde målskillnad då tre lag slutade på samma poäng.

Ljusdal hade allt i egna händer när man mötte Kalix i sista omgången, men förlorade då med 2–10 och Kalix tog platsen i högsta serien.

Klart: Bandypuls blir Svensk Elitbandys mediapartner – och satsar: "Blir större än någonsin"