Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turistinfo vid träbjörnen i Sveg öppet veckan ut

Info-point vid Träbjörnen i Sveg slog upp portarna den tionde juli och håller öppet veckan ut. Enligt personalens statistik har besökarantalet legat mellan 40-80 personer per dag.

Annons

Besökarna erbjuds ett digert utbud med information om Härjedalens aktiviteter och sevärdheter samt glass, dricka och fritt wifi.

Destination Sveg har bemannat upp turistinformationen, och det har också fungerat som en bra marknadsföringskanal för visitsveg.com

– Vi hoppas givetvis på en fortsättning här nästa år, men det är inte klart än säger Niklas Ohlson och Kajsa Malm på Destination Sveg.

Emma Backén och ytterligare två feriearbetare har jobbat där i sommar. Emmas bästa tips är att gå sommarstigen mellan Sveg och Ytterberg till sommarcaféet. Det är sju kilometer enkel väg. Eller att ta sig upp på någon höjd så man har fin utsikt över landskapet.

– Det har varit bra att jobba här. Det är roligare när det är fint väder. Vi har haft besök av många tyskar. Det är perfekt läge här, det är ju mitt i Sveg. Det är svårt att hitta något bättre ställe, säger hon.

Kajsa Malm, Niklas Ohlson och Emma Backén tycker att läget vid träbjörnen  är perfekt för turistinformation i Sveg, och de hoppas på en fortsättning nästa sommar.

Stugan vid träbjörnen - Det bästa läget för turistinformation i Sveg.

Annons