Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: TH sände live från studentbalen i Sveg – se film när studenterna kliver in på röda mattan

På fredag 17:25 drog Tidningen Härjedalen igång livesändningen från studenternas bal i Sveg. Vi visade studenterna på röda mattan när de gick in till väntande festligheter. Välkommen att titta på webben!

Årets studentfirande blir annorlunda på flera sätt för studenterna på Härjedalens gymnasieskola. Studentbalen brukar traditionsenligt vara en publikfriande tillställning, där studenterna anländer i diverse olika fordon, ofta veteranbilar, och kliver ut på röda mattan för att delta i balfestligheterna. Många människor brukar sluta upp och se firandet.

I år blir det ett mer diskret balfirande, på grund av rådande coronakris och de restriktioner som gäller kring folksamlingar på mer än 50 personer. Studenterna kommer att gå på röda mattan men det blir inomhus och utan publik. Polisen har gett klartecken och studenterna själva blir inte fler än 50 personer.

Här ser du sändningen i efterhand:

Tidningen Härjedalen fanns på plats och sände live från början av studenternas bal på tidningens webb.

Även själva studentavslutningen kommer att sändas live men då av Härjedalens kommun på Youtube, på fredag den 5 juni, start cirka 10:00. Det meddelar kommunen på sin sajt. Länk till sändningen publiceras på gymnasiets hemsida strax före klockan 10:00.

Det blir inget traditionellt utspring och skolan ber alla anhöriga att undvika att möta ungdomarna i direkt anslutning till skollokalerna.