Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blod, svett och tårar i kock-kampen

/
  • Leila Lindholm är en av de tävlande i fjärde omgången av
  • I första avsnittet av

När Leila Lindholm tackade ja till att vara med i tv-programmet "Kockarnas kamp" var det med skräckblandad förtjusning. Hur det blev? Ett mysigt kock-kollo – men också en strid på kniven om vem som var den skickligaste kocken.

Annons

– Man tävlar ju på ett väldigt lekfullt sätt, men det är ändå en lada som är fylld av otroligt tävlingsinriktade proffs. Många av dem som är med har tävlat på landslagsnivå så det var med skräckblandad förtjusning man klev in i där, säger hon.

När den fjärde omgången av "Kockarnas kamp" drar i gång i TV4 den 21 september är det ett meriterat gäng som under ledning av Pär Lernström möter tittarna. Förutom Leila Lindholm medverkar bland andra Alexandra Zazzi, som efter "Robinson"-vinsten gjort karriär som kock, dessertmästaren Stefan Holmström och Peter J Skogström som korades till Årets kock 2006 och dessutom har två OS-guld i bagaget.

Leila Lindholms egna tävlingsmeriter ligger betydligt längre tillbaka i tiden. Hon är mer känd som tv-kock och kokboksförfattare och det var väldigt länge sedan hon snabbhackade lök i ett stressigt restaurangkök.

– Jag var den enda som gick in i det här utan att ha tränat på en enda grej, säger hon och skrattar.

Hur mycket tävlingsmänniska är du på en skala?

– Jag skulle själv säga att jag inte är någon tävlingsmänniska direkt. Fast jag vet inte om jag skulle få så mycket medhåll från min omgivning...

Trots att Leila Lindholm beskriver inspelningsperioden som ett härligt "kock-kollo", smäller det också till ordentligt redan i det första programmet . När åtta riktigt tävlingssugna kockar möts bjuds det på både stress, frustration och diverse blessyrer.

Blir det blodvite i tv-rutan även i år?

– Ja, det blir det, svarar Leila Lindholm.

Annons