Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gina Dirawi är årets julvärd

/
  • Programledarstjärnan Gina Dirawi blir årets julvärd i SVT – 24-åringen är den yngsta hittills att få prestigeuppdraget.
  • Gina Dirawi har flera tunga tv- och radiouppdrag under de kommande månaderna. Förutom att hon blir julvärd i SVT ska hon leda Sveriges Radios

Gina Dirawi blir årets julvärd i Sveriges Television, meddelar SVT på en pressträff. Klockan 15 på julafton tänder hon traditionsenligt julljusen i tv-huset.
– Jag hoppas att folk inte blir rädda och tror att jag inte ska klara det för att jag är 24 bast, jag tror att jag kommer att klara det galant, säger hon.

Annons

Förra veckan presenterades hon som en av programledarna för "Musikhjälpen" och så sent som i onsdags blev det klart att hon blir den fasta programledarpunkten under Melodifestivalen.

Nu har Gina Dirawi fått ännu ett prestigeuppdrag – på fredagen avslöjade SVT att hon blir årets julvärd.

– Jag är jätteglad över att jag får den här chansen, säger hon till TT.

Gina Dirawi ringde själv upp SVT och föreslog sig själv som en möjlig kandidat för jobbet.

– Tjatat är väl att ta i men jag ringde ett samtal och sa att jag tror att jag skulle passa som julvärd och att de skulle tänka på det. Så de tänkte på det och höll med, säger hon.

Varför passar du som julvärd då?

– Jag tror att jag är väldigt närvarande och jag är bra på att tala till människor. Jag kommer att försöka göra det så hjärtligt som möjligt, jag vill att det ska kännas mänskligt och inte så tillgjort och därför tror jag att folk kommer att känna sig avslappnade.

Precis som Melodifestivalen, som Gina Dirawi ju lett två gånger tidigare, är julvärdskapet någon hon känner starkt för.

– Jag vet inte om SVT visste att jag var intresserad av att göra något sådant här men jag gillar att göra program som jag har en relation till, som jag själv har vuxit upp med, säger hon.

Förhoppningen är också att det ska bli en sändning som tilltalar barnet i tittarna.

– Jag vill att alla ska känna sig som att de är barn, att man får kontakt med den sidan av sig själv. Det ska kännas hoppfullt, magiskt, varmt och nära, säger Gina Dirawi.

Sina egna jular beskriver hon som traditionella med Kalle Anka-tittande, klappar och familjegemenskap – något hon alltså kommer att missa i år.

– Det känns lite tråkigt, samtidigt känns det här så roligt att det väger upp det. Men julen är helig hos oss, det är då alla samlas. Jag tror att vi får ta det dagen efter, säger hon.

Annons