Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två författare på besök i Linsell

Båda författarna har kopplingar till Härjedalen och hade under lördagen boksignering utanför Linsells livs.

Annons

Micael Lindberg kommer från Sveg och hans debut heter "En annan verklighet". Den är verklighetsbaserad och handlar om två killar som växer upp i ett dysfunktionellt hem med misshandel och övergrepp. Den tog honom tre år att skriva och är den första boken han ger ut. Han håller redan nu på att skriva en deckare.

– Det är en historia som är baserad på verkliga personer. Det är ingen feel-good bok, den får den som läser att tänka efter. Jag tycker det är viktigt att ta upp det här ämnet, säger Micael Lindberg.

Eva Ludvigsen har anor från Ransjö och spenderade många somrar här, något som har gjort avtryck i hennes författarskap. "Flaskpostmysteriet" är den första i serien Sonfjällsdeckarna och påminner lite om femdeckarna.

– Jag har fyra böcker med mig i dag men det är "Flaskpostmysteriet" som utspelar sig i Ransjö. Den handlar om två kusiner som träffas på sommaren och hittar en flaskpost som innehåller en ledtråd som leder dem till andra delar av Härjedalen. Det är sanna personer i boken men jag har bytt ut namnen och kastat in flaskposten, säger Eva Ludvigsen.

Nästa år ligger tankarna på en större händelse med boksignering i Linsell.

– Det är inte sista gången vi kommer till affären här i Linsell, nästa år tänker vi göra det ännu större men lite musik kanske. Vi måste lyfta fram Linsell och bevara bygden så den får leva vidare, säger Eva Ludvigsen.