Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två Härjedalingar till JVM i skidskytte

/
  • Sofia Myhr (Hede SK) har blivit uttagen till Junior-VM.
  • Markus Stenberg (Svegs IK) är en av de som blev uttagna till Junior-VM i Rumänien.

Sofia Myhr, Hede SK och överraskande Markus Stenberg, Svegs IK har blivit uttagna till Junior-VM i skidskytte.
– Det känns spännande och bra för hela laget, säger Sofia Myhr.

Annons

Junior-VM startar den 27 januari och går i Cheile Gradiste, Rumänien, där alltså två Härjedalingar kommer vara på plats för att kämpa om medaljerna. Juniorklasserna startar den 28 januari.

Uttagningarna skedde i måndags och det var då Sofia Myhr och Markus Stenberg fick beskedet.

– Jag hade på känn att jag skulle få åka dit, men det är klart man vet ju inte för ens beskedet kommer, säger Sofia Myhr.

För Markus Stenberg däremot kom beskedet som lite av en överraskning.

– Det känns väldigt kul och inspirerande. Jag förstår att jag har varit med i snacket men jag hade inte väntat mig en plats. Det är många som har varit jämna. Åkmässigt är jag bra men jag har skjutit lite sämre. Vissa dagar har det stämt och de dagarna är jag värd en plats, säger Markus Stenberg.

Gruppen har en gemensam uppladdning i Östersund den 18 januari inför VM. Sedan går resan till Rumänien. Båda representanterna från Härjedalen har varsitt mål med JVM.

– Nu väntar hårdträning för att sedan ta det lugnare. Det är svårt att ha ett resultatmål men jag hoppas på att bli bäste svensk, säger Markus Stenberg.

– Jag har stora förhoppningar. Formen känns bra, både skyttet och åkningen. Jag tror att vi kan bli riktigt bra och jag går för medalj, säger Sofia Myhr.

Tobias Torgersen är JVM-kapten och vi söker han vidare för en kommentar. På Svenska skidskytteförbundets hemsida säger han:

– Jag är övertygad om att vi har en trupp där vi har många som är redo att med bra lopp kämpa i den absoluta toppen! Vi var riktigt nära medaljerna vid förra årets JVM i Minsk och känslan är att årets trupp är ännu starkare.

Annons