Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två Vemhåtjejer till ungdoms-OS

/
  • Emeli Alkell och Elsa Håkansson-Fermbäck fick det glädjande beskedet att de är uttagna till Ungdoms-OS i Österrike som avgörs i slutet av månaden.

När Svenska skidförbundet meddelade den alpina truppen till ungdoms-OS blev det jubel i Vemhån. Både Emeli Alkell och Elsa Håkansson-Fermbäck blev uttagna.

Annons

– Jag visste att det kunde vara aktuellt men jag vågade inte hoppas på en plats. Jag är mycket överraskad, säger en jublande glad Emeli Alkell.

Båda tävlar för Vemdalens IF och förutom att de är från samma by och samma klubb så är de även bästa kompisar.

– Superbra att vi kom med båda två, tycker Emeli Alkell.

Totalt är det fyra killar och fyra tjejer som är uttagna för att representera Sverige vid Ungdoms-OS som avgörs i Vorarlberg, Österrike, 25–30 januari.

– Vi kommer att göra vårt bästa men jag vet inte någonting om motståndet, säger Emeli Alkell som inte spikat någon målsättning än.

– Formen är bra för både mig och Elsa så jag hoppas att det räcker en bit. Vi får sätta oss ner och fundera på en målsättning någon dag, just nu är jag bara så himla glad, säger Emeli Alkell.

Ungdoms-OS avgörs vart annat år, och bland tidigare guldmedaljörer hittar vi nu etablerade åkare som Jessica Lindell Vikarby, Maria Pietilä Holmner, Emelie Wikström och senast Sverige tog en alpin medalj var på Ungdoms-OS 2011 i Liberec, då Charlotta Säfvenberg fick kliva högst upp på pallen.

Annons