Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung Östersundare debuterar i alpina världscupen

/
  • Kajsa Kling får fartigt sällskap av en annan åkare med Jämtlandsanknytning i Lake Louise.

Vid starten för premiären av damernas fartcup i Lake Louise, Kanada, står en ung Östersundsbo. Det är 21-åriga Helena Rapaport.

Annons

– Det är jättekul att vi har ytterligare en fartåkare med oss. Helena har på träning gjort framsteg varje dag. Lake Louise kommer att bli en stor utmaning för henne, men hennes åkning bådar gott inför framtiden, speciellt när vi kommer till mer tekniska farttävlingar, säger damchef Lars Melin i ett pressmeddelande.

Helena Rapaport är från Stockholm men flyttade till Åre inför gymnasiet och numera bytt hemort till Östersund där hon går på skidundiversitetet. Hon är dessutom lillasyster till 29-åriga alpinåkaren Matilda Rapaport.

Inför den här säsongen har den unga talangen gjort bra ifrån sig och tränaren Hans Ottosson sade redan innan premiären i Sölden att det kunde bli aktuellt med världscup för Rapaport under säsongen. Därmed får en annan fartåkare från Åre, Kajsa Kling, sällskap i startfältet på den svenska sidan.

– Hon har åkt så pass bra att det kan bli världscuptävlingar för henne, sa Hans Ottosson då.

Rapaport och Kling har haft sällskap av varandra och de norska och tyska lagen, samt kanadensiskan Larisa Yurikw, i Copper Mountain ända sedan den 10 november för träning. Rapporterna därifrån ser lovande ut och Kling känner att hon är i slag.

– Det känns spännande och jag är taggad på att få komma igång med farten. Träningen har gått bra, framförallt super-G. Jag ser fram emot kommande vecka, säger Kajsa Kling.

Två tjejer tävlar alltså i helgen i damernas störtlopp och Super G, men på herrsidan är det ännu tunnare. Det är endast André Myhrer som tävlar i söndagens storslalom i Beaver Creek på söndag. Han har tränat hemma i Sverige, i Kåbdalis och Gällivare, men är sedan i torsdags på plats i Vail för träning.

Läs också Skidguiden för att få mer information och följ oss på Skidpuls på Facebook för att få fler nyheter och reportage om vinteridrott.

Annons