Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vådlig lastbilsolycka på E45 utanför Sveg

En utlandsregistrerad lastbil råkade ut för en vådlig färd vid järnvägsviadukten utanför Sveg på tisdagskvällen. Föraren var vid medvetande men allvarligt skadad efter olyckan.

En lastbil med ett släp fyllt av virke körde av okänd anledning genom räcket på järnvägsviadukten strax söder om Sveg på tisdagskvällen. I den tvära s-kurvan drevs lastbilen ut mot kanten och skrapade räcket ett tjugotal meter innan den åkte över kanten för en luftfärd ner på järnvägsspåret som ligger sex-sju meter nedanför viadukten.

– Föraren har hela tiden varit vid medvetande men vi har inte kunnat få några uppgifter från honom, berättar Lars-Erik Näslund, räddningsledare på olycksplatsen.

Den skadade föraren fördes med ambulans till helikopterplattan vid hälsocentralen i Sveg för att sedan transporteras till sjukhus med helikopter.

– Ett tåg skulle också passera inom kort men det har vi lyckats larma så att det stannat, berättar Mats Westling vid räddningstjänsten.

Stefan Persson [email protected]