Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänder sig till Arbetsmiljöverket

/
  • Redan förra året protesterade hemtjänstpersonalen i Sveg mot dålig arbetsmiljö. Kommunens åtgärder räcker inte, enligt dem och nu vänder sig deras huvudskyddsombud till Arbetsmiljöverket.

Inom hemvården i Svegsområdet är personalen inte tillfreds med sin arbetsmiljö. För att få rätsida på denna vänder sig nu skyddsombudet till Arbetsmiljöverket.

Annons

TH berättade tidigare om hur personalen inom hemvården känner att de har en otillfredsställande arbetsmiljö. Nu kommer Arbetsmiljöverket att få detta på sitt bord efter en anmälan mot Härjedalens kommun från Kommunals skyddsombud.

Det som lämnats in är en begäran om åtgärder enligt arbetsmiljölagen, sjätte kapitlet, sjätte paragrafen.

Skyddsombudet påtalar att det är mycket stress på arbetsplatsen och ständiga nollvik.

Träffar med både arbetsgivare och politiker har hållits (enhetschef, omsorgschef, socialchef och nämndsordförande) och vi har lämnat en skrivelse till nämnden men resultatet blev inte bättre, förklarar skyddsombudet i anmälan.

Arbetsmiljön ska vara tillfredsställande så att vi kan arbeta i en sund och säker miljö och inte bli utsatta för varken psykosociala eller fysiska risker. Arbetsbelastningen ska vara anpassad efter var och ens förutsättningar, förklarar skyddsombudet i anmälan och berättar att arbetssituationen ger en stress redan vid åsynen av arbetsdagens planering, vid underbemanning blir stressen ännu mer påtaglig.

Ärendet kom in till Arbetsmiljöverket i början av förra veckan och ännu har de inte tagit ställning till ärendet.

Annons