Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vändningen: Halfvarsson kör femmilen i OS: "Laddad och motiverad"

 
Vinter-OS 2018: Längdskidor
Visa alla artiklar

Efter medaljmissen i sprintstafetten meddelande både Marcus Hellner och Calle Halfvarsson att det var färdigtävlat i OS.
Nu har Halfvarsson tänkt om.
– Han känner sig laddad och motiverad, meddelar längdlandslagets kommunikationschef Katarina Medveczkyi.

LÄS ÄVEN: DOKUMENT: Sjukdomar, krascher och fall – därför tar aldrig Halfvarsson medalj: "När det väl gällt har jag varit som sämst"

I besvikelsen efter den missade medaljen i sprintstafetten var såväl Marcus Hellner och Calle Halfvarsson inne på att skippa lördagens femmil.

–  Jag tror inte att jag kommer att åka någon femmil. Det känns inte bra just nu och varför skulle det vända för? Vi får se om jag kör någonting mer, sa Halfvarsson.

– I och med att jag fick åka teamsprinten har jag inte heller kunnat göra den uppladdning jag behöver. De gånger femmilen har gått hyfsat för mig så har jag tränat för det på ett annat sätt, fortsatte han.

Nu kommer ett annat besked.

Längdlandslagets kommunikationschef Katarina Medveczkyi meddelar att Calle Halfvarsson är en av fyra svenskar som kör femmilen.

– Han känner sig laddad och motiverad, meddelar hon.

Övriga svenska åkare i femmilen som startar 06.00 på lördagsmorgonen är Daniel Rickardsson, Viktor Thorn och Jens Burman,

LÄS ÄVEN:

Efter medaljmissen – Halfvarsson och Hellner skippar femmilen: "Känns inte bra just nu"

Halfvarsson ger de svenska längdherrarna lågt betyg under OS: "Har varit ganska dåligt"

TV: Farfar Ingvar om Calles brutna OS-lopp: "Det var någonting som inte stämde"