Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är tidningens kulturintresse?

Annons

Hede Hembygdsförening ger varje år ut ett häfte i serien "En beskrivning av HEDE SOCKEN förr och nu". Häftet kommer f.n. ut den 6 juni varje år. För ett halvår sedan utgavs nr 33 och för ett halvår sedan skickades nr 33 till Tidn. Härjedalen med en önskan om benäget omnämnande. Något benäget omnämnande kom inte och inte heller kom det något benäget omnämnande året före, då nr 32 utgavs. Benägna omnämnanden har över huvud taget varit mycket sparsamma genom åren och under senare år har sådana knappast förekommit alls. Däremot har redaktionen under den gångna hösten tyckt det vara intressant att recensera en bok om hur en pojke i Göteborg lärde sig åka skidor, en bok om ett värdshus i England och ett par deckare, som naturligtvis inte utspelas i Härjedalen.

Häftena 32 och 33 handlar båda om emigrationen från Härjedalen till Nord-Amerika. Fram till 1915 utvandrade över 500 personer från Hede socken och därefter ytterligare ett stort antal. Jag förutsätter förstås att redaktionen läser de häften, som skickas till tidningen, men hur red. då kan tycka det vara ointressant att skriva om den här perioden, att skriva om dessa människors plågor och bemödanden, att inte ens i tidningen kunna nämna var man kan läsa om dem är helt obegripligt

Herje Nordqvist

Hede.

Svar direkt:

Vi på TH beklagar att vi missat skriva om de senaste utgåvorna av "En beskrivning av Hede Socken förr och nu". Naturligtvis finns det ett läsarintresse. Fortsätt skicka in dem till tidningen och påminn oss också gärna med telefonsamtal eller liknande. Det kommer mycket material till redaktionen och allt hinner vi inte titta igenom.

Vänligen

Mikael Andersson

Redaktionschef/reporter

Tidningen Härjedalen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons