Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnrike vassast på hockey

Drygt 200 personer samlades runt isbanan i Vemdalen för att se vilken fjällanläggnings personalgrupp som var bäst på hockey. Efter en rafflande strid blev det Björnrike som tog hem äran.

Annons

Spontanidrotten har ett starkt grepp i Vemdalsområdet. Två gånger i veckan samlas alla som är sugna att spela hockey på isbanan vid skolan och under sommaren spelas det fotboll.

När fjällanläggningarnas personal från Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö drabbade samman i en hockeyturnering så var det välfyllt med publik runt sargen.

Stämningen var på topp när fjällanläggningarna i Vemdalsområdet drabbade samman i en hockeyturnering.

– Idrottsintresset är stort i byn och det var fantastisk stämning kring matcherna, berättar Erik Hammarsten som var speaker under turneringen.

Matcherna spelades med veteranregler, det vill säga utan tacklingar och slagskott. Att reglerna följdes fixade Per Palage som har varit hockeydomare på högsta elitnivå.

– Det var nog bra att det fanns en riktig domare, viljan att vinna var stor och det blev många heta närkamper, säger Hammarsten.

I gruppspelet vann Björnrike båda sina matcher med 1-0. När sedan Skalet och Klövsjö spelade 2-2 så tillämpades en regel om bästa publikstöd vilket gjorde att Skalet fick möta Björnrike i final.

Nu varlaget från de södra delarna starkast även där, Björnrike vann en hård drabbning med 2-0 och blev mästare.

Björnrike tog hem segern i den prestigefyllda hockeyturneringen mellan de olika skidområdena i Vemdalen.

Annons