Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelvinst för Kevin Lundqvist i Vemdalsstörten – "Sjukt kul!"

Det blev full pott för Kevin Lundqvist från Vemdalen i lördagens Vemdalsstört. Hemmasonen tog segern i klassen P01-02 och blev även lycklig vinnare när en check på 20 000 kronor lottades ut bland de som tävlat.

Annons

Glad vinnare.

– Det är sjukt kul, säger en mycket glad Kevin Lundqvist, efter att ha blivit 20 000 kronor rikare på lördagseftermiddagen.

Det är avslutningshelg för skidåkningen i Vemdalen med bland annat den traditionella Vemdalsstörten på Vemdalsskalet. Rekordmånga deltagare enligt arrangörerna med 314 anmälda åkare i alla åldrar.

Själva tävlingen är väl inte blodigt allvar men chansen att vinna summan 20 000 kronor, som lottas ut bland de tävlande, lockar förstås från både när och fjärran.

Nu gick pengarna till hemmaplan. Kevin Lundqvist från Vemdalens Alpina har en fin säsong bakom sig. Han räknas som en av de främst alpina åkarna i sin åldersgrupp i Sverige så att han vann klassen P01-02 i Vemdalsstörten var ingen jätteskräll.

Och när speakern och tävlingsledaren Palle Andersson började läsa siffrorna på vinnarlotten, och läste upp första siffran i Kevin Lundqvist startnummer, började den unga skidåkaren ana att det kanske skulle bli nått mer än bara äran att ta med sig hem från dagens tävling.

– Jo och sedan sa han ju fyra också och då kunde jag gissa att det var jag.

Han hade startnummer 247, samma som stod på lotten som dragits.

Kevin Lundqvist är 16 år gammal, går i nian i Hede och till hösten blir det skidgymnasiet med alpin inriktning i Östersund.

Naturligt vore kanske att lägga pengarna på skidutrustning?

– Jag tror att jag ska investera pengarna i en motorcross. Allra helst vill jag ha en Husqvarna, säger Kevin Lundqvist.

Vinstlotten på 20 000 kronor, med Kevin Lundqvists startnummer, dras.

After ski med sång och dans inledde prisutdelningen. Alla var inte så pigga på att sjunga med.

Vemdalens maskot Walles roade barnen.

Nore Rondung tog seger i P9-10 klassen före Otto Hüglow och Isac Fors.

Tävling för stora och små.

Annons