Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir ny vd för Inlandsbanan

/


Vid årsskiftet kliver Otto Nilsson av som vd för Inlandsbanan. Nu är hans efterträdare utsedd. Det blir Peter Ekholm känd från Vemdalen och Klövsjös turistnäring.

Annons

Peter Ekholm kommer att tillträda som vd för Inlandsbanan AB och dess två dotterbolag Inlandståg AB samt Destination Inlandsbanan AB den 1 februari 2016 meddaler nu företaget.

Peter Ekholm har sedan tidigare en hel del tågerfarenhet då han under fyra år varit projektledare för Snötåget som går längs Inlandsbanan till Vemdalen under vintersäsongen.

Han har varit anställd vid Skistar AB och Visit Vemdalen där han arbetat som sportchef i Klövsjö.

Inlandsbanan noterar att Vemdalen som destination har utvecklats starkt under den tid han har jobbat där och att kollektivtrafiken mellan Östersund-Mora har fördubblats.

– Vi är glada över att få en ny stark vd till Inlandsbanan. Peter har goda meriter och erfarenhet från både tågtrafik och besöksnäring. Vi vill även passa på att tacka Otto Nilsson för den starka grund han byggt upp under sina fem år som vd och tycker Peter har en bra profil för att fortsätta att utveckla Inlandsbanan att bli en drivkraft för inlandet, säger Caisa Abrahamsson ordförande i Inlandsbanan AB:s styrelse i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad över att få tillträda tjänsten som vd för Inlandsbanan. Det kommer att bli en spännande och utmanande resa att få börja arbeta med tågtrafik och järnväg och tillsammans med ägare och medarbetare så tror jag vi kan göra en skillnad för Norrlands inland, säger Peter Ekholm i pressmeddelandet.

Läs vår rapportering om Inlandsbanan här

Annons