Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottstalangstipendium till Elsa Håkansson Fermbäck

Länsförsäkringar har delat ut sina årliga stipendier till unga idrottstalanger i länet. I år utsågs alpina talangen Elsa Håkansson Fembäck, Vemdalens IF och basket spelaren Olle Lundqvist , Jämtland basket. De får 10 000 kronor vardera.

Annons

I samband med fredagens bolagsstämma för Länsförsäkrningar Jämtland delades det årliga idrottstalanstipendiet ut. Stipendiater blev Elsa Håkansson Fermbäck och Olle Lundqvist.

– Det är många av våra stipendiater genom åren som blivit världsstjärnor. Några av dem är Ida Ingmarsdotter, Kajsa Kling, Anna Carin Zidek, Thomas Wassberg, Torgny Mogren och Ulf Dahlén, berättar Länsförsäkringar Jämtlands vd Tomas Eriksson.

Elsa Håkansson Fermbäck säger att hon blev väldigt glad och överraskad över att få stipendiet.

– Jag är så imponerad över alla andra duktiga idrottare i länet, säger Elsa.

Äran att få stipendiet är en perfekt morot till fortsatt satsning och den här veckan har försäsongsträningen dragit igång på allvar.

– Det blir mycket fysträning nu och det är en chock för kroppen att köra så hårt. Under säsongen måste man ju ta hänsyn till tävlingarna också, säger Elsa Håkansson Fermbäck.

Hon berättar att hon i stort sett är nöjd med säsongen men säger att åkningen kändes ostabil på slutet.

– Jag tror att det beror på att jag hittade en växel till och när det gick fortare kom en del missar. Jag är inte riktigt nöjd.

– Målet för nästa år är att prestera bättre i Europacupen. Jag har åkt bra i FIS-tävlingarna i Norge och Sverige men när det blir Europacup blir jag nervös och åkningen stämmer inte riktigt, förklarar Elsa Håkansson Fermbäck som vid många tillfällen visat att hon inte har så långt upp till de allra bästa seniorerna trots att hon har två år kvar som junior.

Olle Lundqvist, Östersund basket/Jämtland basket, Tomas Eriksson, vd Länsförsäkringar Jämtland och Elsa Håkansson Fermbäck, Vemdalens IF Alpina vid stipendieutdelningen.

Motiveringen till att Elsa Håkansson Fermbäck fick Länsförsäkringars stipendium löd enligt följande: Elsa visar stor bredd med framgångar på nationell och nordisk nivå i både teknik- och fartgrenar. Lag-SM guld i slalom och storslalom samt 13 pallplatser i svenska/norska FIS-tävlingar under 2016 imponerar. Vi ser fram emot att följa hennes internationella karriär.

Annons