Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kylan ställde till det för Tour de Fyrfasen

– Vi höll ut i det längsta men till slut tog vi beslutet att ställa in. Det säger Pär Nilsson, tävlingsledare i Vemdalen där den första etappen av barn- och ungdomstävlingen Tour de Fyrfasen skulle ha körts på fredagen. De tre övriga etapperna ser ut att bli av.

Annons

Märta Rosenberg går i backen när touren kördes 2009. Under fredagen var det kylan som slog ner tävlingen.

Från början var det tänkt att två etapper skulle köras på fredagen, först i Hede på dagen och så en kvällstävling i Vemdalen. Men kylan ställde till det, köldgränsen är minus 15 grader och ganska tidigt stod det klart att det inte skulle bli någon längdskidtävling i Hede där temperaturen låg runt minus 25 på fredagsmorgonen.

Arrangörerna valde då att flytta den tävlingen till lördagen.

Samtidigt såg det ut som att ett väderomslag var på gång med mildare temperaturer under fredagen. Därför ville tävlingsledningen vänta och se om det skulle gå att genomföra etappen. Men kylan höll i sig.

– Vi har gått och väntat. Det var minus 22 i morse, nu är det 17, säger Pär Nilsson på fredagskvällen, strax efter att beslutet tagits att ställa in den första etappen.

Lördagens etapp i Hede ser ut att bli av, om det av meteorologerna utlovade väderomslaget blir av. Sedan blir det kvällstävling i Åsarna. Touren avslutas med jaktstart i Ytterhogdal på söndagen.

Det blir alltså bara tre etapper i årets Tour de Fyrfasen.

Annons