Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larm om brand på restaurang i Vemdalen

Vid 20.39 på fredagen fick SOS ett larmet.

Annons

Enligt uppgifter i SOS-larmet ska det brinna på restaurang Grissly i Björnrike, utanför Vemdalen, i Härjedalens kommun. Restaurangen ska vara utrymd.

Uppdatering 21.06:

– Vi fick in larm om att det skulle brinna på taket, säger Sara Wickenberg, inre befäl på räddningstjänsten.

Enligt de första uppgifterna skulle branden dock ha släckts redan innan räddningsstyrkor från Hede och Vemdalen samt yttre befäl kommit på plats. Det syntes stor rökutvecklig och när räddningspersonalen tagit sig upp och sökte av taket upptäcktes emellertid att branden inte var helt släckt.

– Man öppnade upp en fäkt där på taket och såg då öppna lågor, säger Sara Wickenberg.

Enligt de senaste uppgifterna ska det inte brinna inne i restaurangen utan enbart på utsidan av taket. Räddningstjänsten jobbar med att släcka och att söka av taket för att säkerställa att det inte brinner på fler ställen. Man har också påbörjat ventilering av byggnaden.

Uppdatering 22.22:

– Hedes räddningsstyrka lämnade för en stund sedan och Vemdalens har precis kommit tillbaka till stationen, säger Sara Wickenberg, inre befäl på räddningstjänsten.

Enligt de senaste uppgifterna från platsen var det i en fläkt som satt i eller i nära anslutning till skorstenen på restaurangens tak som det börjat brinna. Lågorna var koncentrerade till skorstenen och fläkten och släcktes utan att sprida sig vidare till andra delar av byggnaden.

Man tror att branden kan ha startat som en soteld.

Annons