Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lodge och lya satsar på barn, antikviteter och egen elproduktion

På fredag och lördag är det dags för den sjunde hus, hem och fritidsmässan Lodge och lya på Vemdalsskalet. I år sätter mässan ytterligare fokus på barnen och gästas av antikexperten Peder Lamm.

Annons

Över sjuttio utställare håller på att packa upp inför den stora hus, hem och fritidsmässan Lodge och lya på Vemdalsskalet på fredag och lördag. I mässhallen presenterar utställarna nyheter för hus, hem och fritid. På mattorget finns lokala mathantverkare. Utomhus visas skotrar, fyrhjulingar och badtunnor.

I mässhallen presenterar utställarna nyheter för hus, hem och fritid.

– I år har vi fått till en väldigt bra mix av föreläsare med Peder Lamm som talar om antikviteter och längdåkarparet Laila Kveli och Jerry Arlin som ger tips inför längdsäsongen, säger Kristina Kristoffersson, ansvarig för mässan.

Peder Lamm har antikskola både fredag och lördag och finns på plats i mässhallen och värderar föremål. På lördag föreläser Moa Breivik om egen elproduktion och elbilar.

– Ta gärna med dig något som du är nyfiken på, säger Kristina Kristoffersson.

En nyhet för årets mässa är utomhusaktiviteter för barn och ungdomar. En ny barnaktivitet är en springskyttetävling som går ut på att skjuta med lasergevär men även att springa. Barn upp till tio år kan söka efter Greve Vladas skatt och de som är över tolv år kan delta i mobilspelet Vemdalen challenge. Inomhus finns det populära Ungdomstorget för ungdomar med bland annat X-box och sumobrottning. För de allra minsta barnen finns Valles stuga, dit Valle kommer på besök.

– Det har varit stort intresse kring mässan i år och montrarna är sedan länge fullbokade. Vi har totalt sjuttiosju utställare, säger Kristina Kristoffersson, ansvarig för Lodge och lya på Vemdalsskalet.

Annons