Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matilda skottade fram rätt boll - vann 10 000 kronor

Lyckligaste snöskottaren under påsken blev Matilda Cederberg från Ånge. Under påskfestligheterna i Vemdalen vann hon 10 000 kronor i snöskottartävlingen.

Annons

Matilda Cederberg fick en fin start på påsken då hon skottade fram den boll som gav 10 000 kronor.

Traditionen med en snöskottartävling i Vemdalen på skärtorsdagen lever vidare. I år var det 25-årsjubileum och drygt 200 tävlande testade lyckan i snöhögarna bakom Centrumhuset.

– Första året tror jag det var 700 deltagare, men då var det en snöskoter som förstapris, säger Ragnar Dillner som brukar vara med ibland men den här gången köpte han en latmansbiljett vilka också gav en chans att vara med i den slutliga dragningen eftersom fem bollar lottades ut.

En av de första som hittade en bandyboll i snöhögen var Anna Grafström från Vemdalen. När hon hittat den var hon nöjd och grävde inte mer.

– Jag är nöjd, påpekade hon.

Lite osäker hade Anna ändå varit på om det skulle gå att hitta någon boll så för att öka chansen hade hon även en latmansbiljett och dragningen på dessa gav henne en andra boll men någon högvinst blev det inte den här gången.

När nästan alla bollnummer dragits återstod högvinsten och stor spänning. När Matilda Cederberg fick sitt namn uppropat blev hon jublande glad.

– Det var ju inget jag ens riktigt hoppats på, säger 18-åriga Matilda Cederberg när hon fick ta emot prischecken.

Speakern Palle Andersson tyckte att Matilda skulle hålla i slantarna under påskhelgen och köpa en bil så hon kunde komma tillbaka även nästa år och gräva.

– Ja det är möjligt att jag åker hit även nästa år, halvlovade Matilda.

Påskparaden i Vemdalen är en lika säker tradition som snöskottartävlingen.

Under dagen var det marknad i Vemdalen och såväl besökare som knallar var nöjda. För de yngsta var det även en påskparad. Tyvärr var vädret inte på sitt bästa humör och det skrämde kanske bort en del yngre påskfirare från vandringen mellan skolan och Centrumhuset där det vankades godisregn.

Annons