Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt hus för mat och möten i Storhogna

/
  • Det nya M-huset i Storhogna är tänkt att vara ett komplement när semesterfirarna vill göra annat än att åka skidor. Foto: Privat

M står för Mat, Möten och Människor – men skulle också kunna stå för Möjligheter. Det 2 000 kvadratmeter stora hus som byggts längs vägen upp mot högfjällshotellet i Storhogna öppnar lagom till sportloven och är ett året-runt-öppet lyft för hela destinationen.

Annons

Bygget, som kallas Storhogna M, är tänkt att vara ett komplement till fjällsemestern när det inte längre räcker med enbart skidåkning. M är en satsning i destination Vemdalen som breddar utbudet av aktiviteter inomhus.

– Nytt för i år är att vi har en skidbutik där man kan hyra sin utrustning för längd eller de alpina grenarna som ger en breddning till destinationens totala utbud, säger Henrik Linusson vd på M i Vemdalen.

Arkitektoniskt smälter M väl in i fjällmiljön. Huset är byggt i massivt timmer där det gamla möter det nya och ledorden har varit ”rymd” och ”ljus”.

– Därför är det inuti hela sju meter upp till taknocken med stora glaspartier, säger Henrik Linusson.

Utomhus finns en stor veranda med bar och grill i söderläge. På torget framför spolas en skridskobana i bästa fall så fort temperaturen tillåter. Intill ligger transportliften till Klövsjös och Storhognas pister. Längdspåren börjar på gårdsplanen. På M finns även en bowlinghall som förutom traditionell bowling bjuder in till diskobowling.

– Vi har även ett gym med spa, pool och en biosalong och den populära restaurangen som man kan njuta av, säger Henrik Linusson.

---

Två jämtländska nykomlingar i årets White Guide-lista

6-miljonerssatsningen som planeras i Vemdalsskalet

---

Mer från Till Fjälls:

Lokalt och ekologiskt på nytt mathak i skidbacken

Krönika: Det tar tid att bli fjällvan

Annons