Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidade i månsken

Äntligen kunde Månskensloppet i Vemdalen köras. Vädrets makter har satt stopp med ömsom kyla ömsom snöbrist men när det nu var åkbart på fredagskvällen så kom närmare 50 deltagare för att köra milen mellan Hedlanda och Lövås.

Annons

Förra året blev Månskensloppet inställt på grund av snöbrist så i år valde Vemdalens IF att lägga det tidigare på året. Vid fullmånetid i januari var det dock för kallt men i fredags gick det att köra.

Månskensloppet kördes i Vemdalen på fredagskvällen.

– Det är ett perfekt motionsspår, inte så mycket backar för de som vill ha lättare åkning, säger Åsa Nilsson, Vemdalens IF.

Nu var det ganska kallt, kring minus 13 grader, och även mulet. Väderförutsättningarna var inte de bästa men ändå fanns mellan 40-50 skidåkare på plats när starten gick på Hedlanda.

Månskensloppet är ett rent motionslopp utan några tävlingsklasser och resultatlistor. När deltagarna kommer i mål blir det gemensamt fika med korv, saft, kaffe och dopp.

Efter loppet bjöd Vemdalens IF på fika

Då det var relativt kallt så hade de flesta åkarna inga problem med vallningen. Om någon ville ha råd så fanns Hedevikens okrönte vallningsexpert Tomas Eriksson på plats vid starten och hjälpte till.

Vallaexperten Tomas Eriksson fanns på plats i Vemdalen för att dela med sig av sina kunskaper.

Kommunalrådet Anders Häggkvist var en av deltagarna som genomförde loppet.

– Jag är ju ingen skidåkare men det är skönt att komma ut och det här spåret är lämpligt för oss motionärer.

Jonas Hansson, Vemdalen, hade inga problem att hålla sig på spåret utan pannlampa

Annons