Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens främsta äventyrsfilmer till Vemdalen

Några av de bästa filmerna från världens största filmfestival för bergssporter kommer till Vemdalen i helgen.
– Det blir ett brett spektrum av filmer, säger Marcus Ståhl, vd för Destination Vemdalen.

Annons

Urklipp från en av filmerna som visades på festivalen i Kanada.

Filmerna är alla vinnare eller pristagare på den internationella filmfestivalen Banff som hålls i Kanada varje år sedan 1976. Efter festivalen turnerera några av filmerna runt om i världen och till Sverige har de kommit sedan 2003.

– Jag har gått på festivalen när den kommit till Sverige i tio år tillsammans med min fu. När vi flyttade upp hit tänkte jag att vi borde försöka få hit festivalvisningen till Vemdalen. Här finns det ju massor av människor som är i målgruppen. Så jag tog kontakt och vi lyckades få till det, säger Marcus Ståhl, vd på destinationsbolaget i Vemdalen.

Filmerna, åtta till antalet, visas både fredag och lördag kväll på GT-gården i Vemdalen. Sammanlagt blir det tre timmars filmvisning med fokus på äventyr och sport i bergsmiljö. Skidåkning, klättring, mountainbike från några av världens främsta äventyrsfilmare och aktiva utövare.

Filmfestivalen i Vemdalen är ett samarbete mellan destinationen, GT-gården och resebolaget Pathfinder som tog festivalen till Sverige.

– Vi tog Banff Mountain Film Festival till Sverige för 13 år sedan. Att vi nu får komma upp och visa världens bästa bergsfilmer i sin rätta miljö känns jätteroligt, det meddelar Adrian Nordenborg på Pathfinder Travels i ett pressmeddelande.

Filmerna som visas:

Unreal (Special edit) - mountainbike

Operation Moffat - klättring

55 Hours In Mexico - klättring

Eclipse - skidåkning

The Warmth Of Winter - skidåkning

The Important Places - klättring

Paradise Waits (Special edit) - skidåkning

A Line Across The Sky - klättring

Annons