Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vemdalen Design kan bli årets butik

/
  • Caroline Fredin i sin inredningsbutik.
  • Muggar och koppar i olika färger och slag är några av detaljerna i Caroline Fredins butik.

Caroline Fredins inredningsbutik i Vemdalen är en av de bästa i landet, enligt organisationerna Svensk Handel och Dagens Handel. Som en av tre är hon nominerad i klassen Årets butik. Vinnaren presenteras på en gala i maj.
– Det känns helt obegripligt, säger Caroline.

Annons

På galakvällen i Münchenbryggeriet i Stockholm får ägare och VD Caroline Fredin fint handelssällskap. Stora butikskedjor som Ikea och XXL sport är också nominerade i de olika klasserna, bland annat Årets totala köpupplevelse och Årets tillväxtföretag. Men även mindre butiker, som Caroline Fredins egen i Vemdalen, där hon säljer inredningsdetaljer, finns alltså med. Konkurrenter i klassen Årets butik är en bokhandel i Eksjö och en modebutik i Åseda, båda med sina speciella nischer och egenheter. I bokaffären talar till exempel alla tyska, och modebutiken erbjuder en smart garderob.

Motiveringen för Caroline Fredins butik lyder bland annat: "Butiksförsäljning för hemmets dekoration och livsstil kompletteras med e-handel, inredningstjänster, egendesignade produkter och ett helt eget förbokningssystem". Juryn pekar också på "en stark närvaro i sociala medier och engagemang i ortens frågor" och kallar Vemdalen design för en "livsstilsbutik i tiden".

Hur det går visar sig den 16 maj då galakvällen, som anordnas av Svensk Handel och Dagens Handel, hålls.

– Det känns fantastiskt hedrande och jättestort att få vara med i detta sammanhang. Ser man tillbaka på tidigare vinnare så är det butiker jag själv ser upp till och det gör det extra roligt att få stå där själv som nominerad. Det är också väldigt kul att få representera Vemdalen på den stora galan i Stockholm i maj, säger Caroline Fredin.

Annons