Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vemdalen ger "hållbarhetsrabatt" till tågresenärer - billigare taxi och restaurang

Billigare taxiresor, lägre pris på restaurangbesök och rabatt på upplevelser - flera företagare i Vemdalen ger nu rabatt till resenärer som kommer till destinationen med tåget.
– Det är vårt sätta att tacka de som väljer att resa till oss med tåg, säger Marcus Ståhl, vd för destination Vemdalen.

Annons

På perrongen i Röjan. Rabatten gäller de som tar nattåget till Vemdalsfjällen.

Rabatterna delas ut som ett välkomstbrev till de som kommer med nattåget från Malmö till Röjan och tillbaka som går varje helg under vintersäsongen.

Förra året ökade antalet resenärer med 40 procent jämfört med året innan.

– Bokningsläget för i år ser väldigt bra ut när det gäller nattåget. Det indikerar att resandet kommer att öka med 40 procent även den här säsongen, säger Marcus Ståhl.

Varför tycker ni det är viktigt att folk tar tåget till Vemdalen?

– Det finns flera aspekter. Dels är det ett trevligt sätt att resa på. Miljöaspekten är också viktig. Det är både klimatsmart och i många fall ekonomismart att ta tåget. Sedan är vi en destination i Norrlands inland och tidigare har det varit bilen som gällt om man skulle ta sig hit. Nu finns även möjligheten att ta tåget och vi kan nå nya målgrupper. Tillgänglighetsperspektivet är viktigt.

LÄS OCKSÅ: Han tog initiativet till hållbarhetsrabatten

Rabatterna gäller bland annat på taxi, där tågresenärerna får 15 procent rabatt under veckan de är i Vemdalen. En av restuarangerna ger också 20 procent rabatt på priset. Flera andra företag är också med och ger bättre priser på sina arrangemang till tågresenärerna.

– Jag vill rikta ett tack till de lokala företagen i inom destinationen som har gjort det möjligt genom att bidra med schysta rabatter till våra tåggäster, säger Marcus Ståhl som också riktar uppmaningen till flera företag inom besöksnäringen, att " ta fram hållbara erbjudanden och rabatter".

Från Röjan är det cirka 15 minuter med buss till den närmaste backen i destination Vemdalen.

Marcus Ståhl, vd för destination Vemdalen.

Annons