Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metartävling i Vemhån

Åretsupplaga av metartävlingen på Busklandet i Vemhån lockade över 100-talet personer, barn och vuxna, både fiskare och de som bara ville komma och äta gott och umgås.

Annons

Ett 40-tal fiskare fanns med under metartävlingen i Vemhån

Vemhåns Ekonomiska Förening hade i år valt att förlägga metartävlingen till måndagen den10e juli. Arrangörerna såg med oroliga blickar mörka regntunga moln torna uppsig runt byn men till allas glädje drog de vidare och inte en droppe regn föll på Buslklandet. Solen värmde och vinden svepte undan mygg och knott.

- Ja,det var ett lyckat arrangemang med metartävlingen och jag tror att tidpunkten vi valde i år drog betydligt fler fiskare och även andra besökare än vihaft tidigare år när tävlingen varit i augusti, konstaterar IngemarWestfält, ordförande i Vemhåns Ekonomiska Förening.

Lars Westlund från Herrö som tog hem detta pris med en sammanlagd mängd fisk på 6559 gram.  Grattas här av speakern Helen Lundberg

Totalt i klasserna vuxen och ungdom till och med 15 år deltog ett 40-tal fiskare. 1:a priset för den som fick högsta vikten fisk oavsett klass fick 1000:- kr och det var Lars Westlund från Herrö som tog hem detta pris med en sammanlagd mängd fisk på 6559 gram. Tvåa blev Gunilla Turdell från Sveg med 2964 gram och trea blev Jan Kallin, Vemhån med 2383 gram.

Äkta kokkaffe ska det vara på en metartävling

Iklassen “Ungdom till och med 15 år” segrade Markus Westlund från Vemhån med 742 gram fisk. Alla i denna klass, även de som inte lyckades få upp någon fisk men som lämnat in startkortet fick hämta ett pris från det digra prisbordet.

Wokat renskav med lingon och surdegsbröd blev en succé och det serverades också kokkaffe med hembakat fika. Allt som allt, en lyckad sommarkväll i vackra Vemhån.

HelenLundberg

Annons