Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranen Johan Eriksson tog första SM-guldet i stadioncross: "En boost för kommande tävlingar"

/

När ledande klubbkompisen Nisse Kjellström fick stopp halvvägs i SM-finalen kunde Johan Eriksson, Walles, dra ifrån till en överlägsen seger. 33-åringens första SM-guld i stadioncross.

Annons

– Det gör att jag rankar segern högt. Jag är jäkligt glad, säger Johan Eriksson, som gör sin 22:a säsong i skotercrossen, till SVT.

Bruksvallsföraren hade dock gärna sett att guldet tagit på ett annat sätt än att Nisse Kjellström skulle få problem med skotern och fick stopp.

– Jag tyckte väldigt synd om Nisse, han har också kört bra i dag. Jag hade farten och hade hellre kört om honom. Så fort han hade en liten lucka så tog jag in snabbt, så det kändes som jag hade en högre fart, säger Johan Eriksson till SVT.

Efter att Nisse Kjellström var borta så var Johan Eriksson överlägsen och defilerade in till SM-guldet. Mycket glädjande, men inte överraskande för mästaren själv.

– Det har varit lite upp och ner några säsonger, men körningen har känts bra i år. Det här ger också en härlig boost inför kommande tävlingar, säger Johan Eriksson, som siktar vidare mot SM-serien och VM längre fram på säsongen.

Två andra länsförare kom precis utanför pallen. 20-årige Hedekillen Balder Näs, som också kör för Walles, blev fyra och ett år äldre Rasmus Talus-Hjelm, som kommer från Heby men kör för Lofsdalen, blev femma.

Annons