Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veterantraktorträff på Långå badstrand

/
  • Kjell Andersson från Långå skjutsar Nina Blomkvist, Långå, och Jens Andersson, Ljungdalen, i sin baklastare Volvo BM 621.
  • Barnen satt i första fordonet när det var veterantraktorkortege runt byn.
  • – Det är roligt när det händer något, säger Annethe Sundin från Långå. Här tillsammans med Jörgen Larsson från Tännäs och Egon Grundén från Långå.
  • Egon Grundén från Långå var på plats med sin Volvo BM Terrier 425 med nygammal rattmuff i brunt läder.   – Jag hittade den här hemma i originalförpackningen och lyckades tänja ut den så att jag fick på den på traktorratten.  
  • På veteranskoterträffen i Långå visades 20 gamla fordon.

Veterantraktorträffen på badstranden vid Stortjärn i Långå visade upp många gamla fordon, mer eller mindre traktorliknande. Under dagen defilerade alla fordon genom byn med passagerare både i skopa och på flak. 

Annons

Henrik Ljungberg är initiativtagare till träffen.

– Det är populärt med veterantraktorträffar i hela Sverige och då är det klart att vi ska ha det i Långå också. Alla tycker att det är kul och gubbarna är säkra besökare, säger Henrik Ljungberg.

Han var nöjd med de 150 besökare som kom till veteranträffen för att se röda, gula och grå gamla traktorer, grilla korv och träffas.

Per-Martin Salomonsson från Medskogen deltog med en Willys militärjeep och menade att det var ju en traktor eftersom den var traktorregistrerad. Jörgen Larsson hade åkt från Tännäs eftersom han tycker att det är intressant med gamla fordon av många olika slag.

Annons