Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktor Andersson trea i EC-final

/
  • Viktor försöker ta sig förbi i slutet av banan men väljer fel spår. Norrmannen, här på tredje plats, glider förbi och kommer först.
  • Bästa dam, Veronica Edebo, vann lilla finalen och slutade femma.
  • Autografskrivning hör till om man börjar bli kändis.
  • Viktor Andersson, lite besviken, även om det inte märks på den här bilden.

Det räckte inte riktigt ända fram i den först av två Europacuptävlingar i Lofsdalen, för Härjedalshoppet Viktor Andersson från Vemdalen.
– Jag borde ha vunnit, säger han.

Annons

Som en av tre svenska åkare tog sig Viktor Andersson till finalerna av den första av två finaldagar i Europacupen i Lofsdalen. Han var snabbast av alla i kvalåken.

– Lite besviken är jag nu, det måste man få vara när man vinner kvalet. Men det är en svår sista raka och de andra är ruggigt snabba, säger han.

En taggad Viktor Andersson tog sig utan problem ända fram till finalen. I det sista racet låg han tätt i ändan på amerikanen som ledde loppet efter det sista stora hoppet, på rakan ner mot mål.

– Ja, jag gjorde fel val bara. Jag gick på innersidan i stället för att gå på yttern och släppa av. Då kom norrmannen på yttern och tog båda två istället, säger han.

Viktor Andersson kan se tillbaka på en säsong som inneburit något av ett genombrott för Vemdalsåkaren. Han har kvalat in till flera världscuptävlingar och som bäst har han blivit trea i världscupen, i tyska Tegernsee.

– Det har varit ens skön säsong överlag, jag är väldigt nöjd. Det var coolt att stå på pallen i världscupen, det är nått jag drömt om sedan jag var sju, säger han.

Den andra Europacupfinal på fredagen står han över. I stället ser Vemdalingen nu fram mot SM-tävlingarna på lördag.

– Det ska bli roligt. Banan är väldigt utslagsgivande, det såg vi i dag.

Världscupens totaltvåa och VM-trean, Victor Öhling Norberg från Funäsdalen, kör inte EC-finalerna på grund av en hjärnskakning som han fick i den sista VC-tävlingen. Det är oklart om han kommer till start på lördagens SM.

Annons