Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villainbrott i Östersund – husägaren: "Jag känner mig väldigt less"

Någon gång under onsdagen har en eller flera personer brutit sig in i ett radhus i Odenslund.
– Det är en ruta till ytterdörren som är sönderslagen. De har troligtvis tagit sig in där, säger Börje Öhman som är presstalesperson hos polisen.

Annons

LÄS MER: Konstkupp i Östersund – här stals tavlor för 50 000 kronor

Fönsterrutan till ytterdörren var sönderslagen. Tjuvarna tros ha kommit in den vägen och sedan lämnat genom bakdörren.

Under onsdagskvällen pågår en brottsplattsundersökning med en hundpatrull som söker spår efter gärningsmännen. I nuläget är det osäkert vad som har försvunnit från huset.

– Det är viktigt att vi får kläm på vad som är stulet. Vi förmodar att det är kontanter och smycken, säger Börje Öhman.

En dörr på baksidan av huset hittades öppen. Det är den vägen som tjuvarna troligtvis har tagit sig ut, berättar han. Nu förhörs grannar om deras iakttagelser och polisen vill gärna komma i kontakt med personer som har information som kan vara intressant vid utredningsarbetet.

Nils-Göran Sundberg är den som bor på adressen och säger att han upptäckte inbrottet när han kom hem från jobbet strax före klockan 17 på kvällen. Det låg en handduk utanför dörren vilket han tyckte var märkligt och när han kom närmare såg han att dörrens fönsterruta var sönderslagen. Han ringde då polisen direkt i stället för att gå in och riskera att försvåra polisarbetet.

– Jag känner mig bara väldigt less nu, säger han om händelsen.

Än så länge har han inte hunnit se efter exakt vad som fattas ur huset då han varit tvungen att vänta på att brottsplatsundersökningen skulle avklaras. Dock hade det stökats till rejält inne i huset och både sängkläder hade rivits fram och ett nyckelskåp hade letats igenom. Plånböcker där han förvarat sin reskassa har hittats av tjuvarna och Nils-Göran Sundberg befarar att de länsats på sitt innehåll. Däremot verkar de ha missat att få med sig ett par dyra cykelklockor.

Nu kommer Nils-Göran Sundberg att äta middag med dottern och i kväll kommer flickvännen att komma till huset.

– Hon ska hjälpa mig att städa så att jag kan sova här i natt, säger han.

Nils-Göran Sundberg kom hem från jobbet och märkte att någon brutit sig in i huset. Det är andra gången på några år som han råkar ut för samma sak.

Annons