Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinst och förlust för Sveg

Svegs damer fick med sig tre poäng från helgens två matcher hemma på IP. Järpen besegrades enkelt med 4-1 på lördagen men söndagens drabbning med Strömsund slutade 0-1.
– Surt med förlusten mot Strömsund, vi har aldrig vunnit mot dem, säger tränaren Ola Persson.

Sveg inledde sin matchhelg mot Järpen och fick till en början gå en riktig batalj.

– Järpen startade bra och satte hög press men efterhand kom vi in i matchen, berättar tränaren Ola Persson som också fick se sitt lag ta ledningen med 1-0 genom Cornelia Salomonsson som höll sig framme efter en hörna.

I andra halvlek kom Sveg igång på allvar. I stort sett blev det spel mot ett mål.

– Tjejerna spelade riktigt bra och det var skönt att vi fick utdelning också, säger Persson.

Cornelia Salomonsson gjorde sitt andra mål på ungefär samma sätt som det första och utökade till 2-0. Nova Råstedt satte sedan Svegs tredje och fjärde mål, först med en nick efter en välslagen frispark från Matilda Persson och sedan sprang hon igenom försvaret på sitt andra mål.

Järpen fick sedan ett tröstmål i slutskedet av matchen.

– Det var ju lite synd att Madde Jonsson i målet inte fick hålla nollan, hon var nyckeln till segern genom flera fina räddningar i inledningen.

Lite tunga ben var det i början under matchen mot Strömsund på söndagen. Gästerna tog ett visst grepp och Sveg hade svårt att få till några större farligheter men som i matchen mot Järpen växte hemmalaget in i matchen.

– Första halvlek har Strömsund lite mer boll och spel men i andra tycker jag att vi är det bättre laget, säger Ola Persson.

I halvtid var ställningen 0-0.

Några minuter in i andra halvlek får Strömsund ett friläge som Madeleine Jonsson gör en kanonräddning på, tyvärr går returen ut till en Strömsundsspelare som lyckas få in denna i mål. Därefter var det Sveg för hela slanten. Hemmalaget kämpade, krigade och hade mycket boll men utan att få till riktigt heta målchanser.

– Strömsund är väldigt svårspelade. De håller ihop sitt lag fantastiskt och det är inte lätt att komma fram till bra lägen, konstaterade Ola Persson.

Och precis så var det. Sveg var framme i fina lägen men när sista passet skulle slås eller när ett skott skulle avlossas så dök någon av gästernas spelare upp i sista stund. Svegs press blev resultatlös men insatsen var det inget fel på.

Damtrean

Sveg-Järpen 4–1 (1–0) Målskyttar: Cornelia Salomonsson 2 och Nova Råstedt 2.

Sveg–IFK Strömsund 0–1 (0–0)