Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vintriga standardlåtar och örhängen i Hede

/
  • – Vilken fantastisk upplevelse. Jag går alltid på konsert med Ljusnandalens storband när de kommer hit, säger Eva Eriksson från Hedeviken som besökte konserten tillsammans med Britt Aronsson.
  • Eva Regnander - Ytterhogdals svar på Ella Fitzgerald.
  • – Det var så bra. Helt fantastiskt. Det var en sådan glädje i musiken, säger Eva-Britt Nordstrand.
  • Tre saxofonister från Härjedalen: Rune Berglund, Yngve Persson och Tore Nilsson. På bilden syns även Kari Sjöstrand, även hon saxofon, och sångerskan Karin Johansson.
  • Tenorsaxsolo av Kari Sjöstrand.
  • Karin Johansson och Eva Regnander och Ljusnandalens storband framförde juliga och vintriga örhängen och standards på Församlingshemmet i Hede.
  • Kapellmästaren Yngve Persson i ett saxsolo.

Ljusnandalens storband höll en av sina sällsynta konserter i Hede i lördags och bjöd på en svängig blandning av jul och storband i en perfekt kombination. Församlingshemmet var bara halvfullt denna kväll med ishala vägar, trots det blev det stående ovationer och extranummer.

Annons

Sångerskorna Eva Regnander och Karin Johansson inledde med Hej mitt vinterland och guidade sedan publiken genom närmare ett tjog vinter- och jullåtar med storbandsarrangemang tillsammans med de 15 musikerna. Stora delar av repertoaren framfördes på engelska, till exempel Sledge ride, Christmas time, White Christmas, When you wish upon a star, Silent night, holy night och Jingle bells.

Om den senare sången sa Eva Regnander:

–Jazz goes rock i arrangemanget för Jingle bells.

Själv blev Eva Regnander utsedd till Ytterhogdals svar på Ella Fitzgerald av kapellmästaren Yngve Persson.

– Det var roligt att framföra den här konserten med låtar som de flesta har ett förhållande till, säger Eva Regnander.

Som extranummer gavs Julen är här.

– Vilken fantastisk upplevelse. Jag går alltid på konsert med Ljusnandalens storband när de kommer hit, säger Eva Eriksson från Hedeviken.

I publiken denna kväll satt även Eva-Britt Nordstrand, som bor i Hede. Vanligtvis brukar hon vara den tredje sångerskan på scenen.

– Det var så bra. Helt fantastiskt. Det var en sådan glädje i musiken, säger Eva-Britt Nordstrand.

Ljusnandalens storband har medlemmar från hela Ljusnans älvdal. Yngve Persson är en av kapellmästarna. Han berättar att Ljusnandalens storband först hette Svegs storband.

– Det var länge sedan, så där en 40 år sedan. Sedan hette vi Härjedalens storband och nu har vi blivit ännu större geografiskt.

Yngve Persson delar kapellmästarskapet med Stig-Åke Walter från Ljusdal.

Eva Regnander från Ytterhogdal, Tore Nilsson från Sveg, Ola Regnander från Byvallen, Rune Berglund från Vemhån och Yngve Persson från Älvros representerar Härjedalen i Ljusnandalens storband.

I år ger Ljusnandalens storband endast en julkonsert; den här i Hede. Nästa vår ska de spela beredskapsmusik i Sveg och Ljusdal och till hösten 2016 blir det troligen konserter tillsammans med Ljusdals kammarorkester.

Annons