Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vivaldi i Vemdalens kyrka

På söndagskvällen bjöds det på en stor och ovanlig musikupplevelse i Vemdalens kyrka. En uppsättning med italienska musiker och sångare bjöd på en anpassad version av Antonio Vivaldis opera Griselda

Annons

Under sommaren har unga italienska operasångare och musiker turnerat i Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder. På söndagskvällen var det Vemdalens tur att stå som värd. Bakom turnén står initiativtagaren Lars Forslund, som är konsnärlig ledare för Vivaldi Festival, och dirigenten Maxine Rizzotto som även är cembalist, pianist och repetitör.

Kyrkan var välfylld och för väldigt många var det här med opera en ny upplevelse.

- Jag har inte varit på opera tidigare men jag tycker att de är duktiga, summerade Palle Andersson i pausen mellan akterna.

Många liknande kommentarer fanns i publiken, de flesta hade aldrig varit på opera men när det kom till byn så ville man inte missa chansen.

Nöjd var även Patrik Byström, kommunens kulturchef, som varit en drivkraft för att få en spelning i Vemdalen.

– Vi var snabba med att anmäla vårt intresse, säger Byström som berättar att arrangemanget i Vemdalens kyrka genomförts i samarbete med Hedebygdens församling och destination Vemdalen.

- Det här var en kväll som inte kan beskrivas med ord, helt fantastiskt, säger Britt Gruving-Fjellner, kyrkvärd, som hållit på med sång och musik sedan barnsben.

Sex unga sångare från Italien underhöll, tillsammans med en uppsättning duktiga musiker, iVemdalens kyrka på söndagkvällen. På programmet stod operan Griselda av Antonio Vivaldi.

Annons