Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vox Humana: Regiontillhörighet viktigaste framtidsfrågan

/
  • Pelle Persson grundade partiet och står först på Vox Humanas lista till kommunalvalet.
  • Pelle Persson grundade partiet och står först på Vox Humanas lista till kommunalvalet.

Pelle Persson grundade partiet och står först på Vox Humanas lista till kommunalvalet.

Annons

1. Regiontillhörigheten den viktigaste framtidsfrågan. Att tillhöra Jämtlandsregionen innebär att vi om några år riskerar att tillhöra kommunen Jämtland, med lokalkontor i Sveg och möjligen i Funäsdalen.

2. Att lägga ner flygplatsen i Sveg finns inte på dagordningen. Det är ett särintresse där man, med regionfullmäktiges medverkan, gjort en utredning som saknar politisk förankring och som förstorats av massmedia.

3. För att polisnärvaron ska vara tillfredsställande behövs ytterligare fyra tjänster.

4. Omorganisera skolförvaltningen och marknadsför vår gymnasieskolas fördelar. Avveckla nämnden för bildning, fritid och kultur och gör skolfrågorna till kommunstyrelsens ansvar.

5. Det ska finnas väl fungerande förberedelseklasser och SFI med utbildade pedagoger. Vi måste också se till att skola och fritidsverksamhet fungerar för de yngre barnen. Biblioteken ska vara naturliga mötesplatser genom att bland annat se till att de är öppna under helger. Arbetsplatserna måste bli bättre/ges möjligheter, på att ta emot praktikanter.

6. Kommunen ska hjälpa till med medfinansiering av utbyggnaden av bredband, med bland annat regleringsmedel. Då kommer dessa pengar till användning där de var avsedda användas

7. Upphör med rivandet av Härjegårdars fastigheter. Upprusta där det behövs och bygg hus/lägenheter som är anpassade till nuvarande och kommande behov.

8. Det finns inte mycket att göra åt Härjedalens vägar eftersom de som bestämmer om resursernas fördelning inte är bosatta i Härjedalen.

9. Vi är för småskalig vindkraft och vår synpunkt är att vinkraftverken ska byggas där elkraften används mest, t ex i Stockholmsområdet. I vilket fall ska det inte byggas vindkraftsanläggningar i Härjedalen på de områden där kommunfullmäktige i översiktsplanen sagt nej till vindkraftsanläggningar

10. Om varg tycker vi inte. Men det är ingen ödesfråga för Härjedalen

11. Vi vill se alternativ drift av äldreomsorg, där kommunen konkurrerar på samma villkor som personalkooperativ, föreningar eller privata företag.

12. Avstånden kan man inte göra mycket åt. Däremot kommunikationerna. Från Ljusdal går i princip ett tåg i timmen mot Uppsala/Stockholm. Och likadant i motsatt riktning. Regionfrågan har största betydelse i sammanhanget. Väntetiderna är orimligt långa för att få komma till Östersunds sjukhus efter remiss från Svegs hälsocentral. Fjällhälsan i Hede har en helt annan stuns. Det går oftast fortare att åka till Hede än att vänta på telefonsvar i Sveg. Vi vill att Fjällhälsan öppnar en filial i exempelvis Ytterhogdal där landstinget övergivit en anpassad byggnad. Vi är inte främmande för att kommunen stöttar Fjällhälsan och allas rätt till god hälsovård. Allrahelst som landstingets majoritet är mer intresserade av turisternas hälsa än sina egna skattebetalares hälsa.

Annons