Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wångens hästar blir tv-stjärnor

/
  • Hanna Vestfält från Vemhån har precis slutat Wångens travgymnasium. Nu får hon, tillsammans med tidigare klasskompisen Lisa Gilljam, åka med nio hästar till inspelningen av
  • Sjuårige Gilson är en av nio hästar från Wången som ska vara med i

Nio hästar från Wången blir tv-stjärnor i sommar. Hästarna ska vara med i TV4:s nya satsning "Stjärnkusken".
– Det var inte något svårt beslut att tacka ja, säger Jan Halberg, sportchef på Wången.

Annons

Den 26 juni sänds första avsnittet i TV4:s nya serie "Stjärnkusken". I serien ska svenska kändisar, som Patrik Sjöberg, Camilla Henemark och Cecilia Ehrling, lära sig att sköta och köra travhästar. "Stjärnkusken" leds av Jessica Almenäs och i programmet medverkar Jennifer Tillman och Erik Adielsson – två av Sveriges bästa travkuskar.

Hästarna som deltagarna ska lära sig köra kommer från Jämtland. LT var med när nio hästar från Wången lastades och transporterades ner till Stockholm, där programmet spelas in.

– Frågar du mig tycker jag att det är fantastiskt roligt. Det är inte så länge sedan man såg Helen A Johansson (enda kvinna som har vunnit världens tuffaste travlopp, Prix d'Amerique) i "Mästarnas mästare". Det var en fantastisk reklamskylt för travet. Det här tycker jag är läckert. Det är ett sätt att få ut travet till den vanlige svensken i tv-soffan, säger Jan Halberg.

De nio hästarna som åker ner är vana att användas i utbildning då de används regelbundet i Wångens skolverksamhet. Wången har även vid flera tillfällen visat upp sin bedömda travkadrilj i stora sammanhang, på Globen, Scandinavium och Friends Arena. Wången bidrog även med hästar till långfilmen "Vinnare och förlorare" av Kjell Sundvall.

– Våra hästar har visat att de är fantastiskt användbara och anpassningsbara, säger Jan Halberg.

Under de knappa tre veckor som inspelningarna pågår får hästarna sällskap av Hanna Vestfält och Lisa Gilljam, som nyligen tog studenten från Wångens travgymnasium.

– De är två väldigt duktiga tjejer. De ska känna sig stolta. Inte bara över att de får vara med i det här utan också för att de är väldigt duktiga, säger Jan Halberg.

"Stjärnkusken" sänds i sex program och finalen går den 31 juli.