Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Workshop i danslek för barn

Endera flyger de som fåglar, kryper som ormar eller springer som lejon. Det är danslek på Härjedalens kulturcentrum för barn i förskoleåldern.

Dansgolvet är fyllt av barn i tre till sex årsåldern som under den dryga halvtimme långa workshopen rör sig till musik under lektor Elisabet Sjöstedt Edelholms ledning. Till vardags jobbar hon på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Tack vare ett samarbete mellan högskolan och Härjedalens Kulturcentrum är hon nu i kommunen för att ge workshopar i danslek, till både barn och vuxna.

– Det är alltid väldigt spännande att träffa en ny grupp. Barnen var väldigt rörelseglada, säger hon efter tisdagens danslek i Lillhärdal med förskolebarn från byn och från Lofsdalen. Det är den första av flera samlingar. Hon föreläser också i Sveg på tisdagskvällen och har workshopar i Hede och Ytterhogdal på onsdagen.

Och intresset är stort, alla workshopar är fullbokade.

– Danslek är dans på ett lekfullt sätt. Det hjälper barnen att utrycka tankar, idéer, erfarenheter och känslor med sin egen kropp. Barnen får också släppa ut sin rörelseenergi. Barn som rör sig mycket blir säkrare i grupp, säger Elisabet Sjöstedt Edelholm.

Vad säger du till dem som tycker att det här bara är flum?

– Jag har aldrig träffat ett barn som tycker så. Tycker man så har man nog ingen egen erfarenhet eller en dålig erfarenhet av dans, säger hon.