Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal klarade kvalet

/
  • Glädjen var stor i Ytterhogdal sedan platsen i division tre säkrats.

Ytterhogdal kommer att spela i division tre nästa säsong, det blev klart efter 3-2 hemma mot Arnäs i sista kvalmatchen.

Annons

Till slut säkrade Ytterhogdal den efterlängtade platsen i division tre, mycket rättvist kan tyckas då laget gick igenom sin serie utan poängtapp.

– Så skönt att det äntligen är klart, konstaterar Magnus Elmqvist, klubbens fotbollsansvarige.

Läget var fantastiskt inför den sista matchen, Ytterhogdal hade bäddat bra med segrar mot Sörfors och Röbäck. I matchen mot Arnäs skulle det krävas en fyramålsseger för gästerna för att de skulle passera YIK. Faran låg i en storseger för Sörfors mot Röbäck samtidigt som Ytterhogdal skulle förlora.

– Usch ja, det blev riktigt pirrigt en stund, säger Elmqvist som fick höra att Sörfors ledde med 5-1 samtidigt som Ytterhogdal låg under med 1-2.

Ytterhogdal tog ledningen genom Nicolai Tararov men strax innan halvtid slarvades det i försvaret och Arnäs kunde kvittera. När sedan gästerna tog ledningen gick det riktigt grus i Ytterhogdals spel och plötsligt var uppflyttningen i fara. Lyckligtvis visste inte spelarna på planen om läget i den andra matchen så nerverna hamnade inte utanpå tröjorna.

Då tio minuter återstid kvitterade Vitalii Rudii med en välplacerad frispark och någon minut efteråt säkrade Bogdhan Smishko avancemanget genom att trixa in 3-2.

Annons