Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal: "Nu får vi extra tändvätska"

/

Röbäck anmälde Ytterhogdal för att ha använt för många "icke hemmafostrade spelare" i kvalet.
På tisdagseftermiddagen kom Svenska Fotbollförbundets besked – Röbäck har fel.
– Nu har vi extra tändvätska inför lördag när vi möter dem, konstaterar Magnus Elmqvist, spelarrekryterare i Ytterhogdal.

Annons

Det var efter helgens kvalseger (5–1) mot Sörfors som Ytterhogdal blev anmälda av en annan kvalkonkurrent, Röbäck. Umeålaget hävdade att Ytterhogdal hade spelat med för många utländska spelare i laget, och därmed brutit mot tävlingsbestämmelserna.

– Röbäck hävdade att reglerna som gäller i förbundsserierna (Allsvenskan till division 3) också gäller i det här kvalet. Men nu på eftermiddagen så pratade jag med Andreas Göransson på förbundet och vi har gjort rätt, säger Elmqvist och förklarar vidare:

– Västerbottens distrikt har hand om kvalet och där gäller samma regler som i division 4 (det finns ingen begränsning för utländska spelare).

Det är alltså bara om Ytterhogdal skulle gå upp i division 3 som det skulle krävas förändringar i truppen.

– Det har vi redan förberett för, säger Elmqvist.

Hur reagerade ni när ni först hörde om anmälan?

– Ja, jag kan säga att jag läste regelboken både en och två gånger i går kväll. Men det kändes ändå som att vi hade rätt i den här frågan.

Kvalet går nu vidare och på lördag väntar nästa motståndare... Röbäck.

– Jag vet inte om de gjorde det här för att sätta griller i huvudet på oss. Men nu har vi extra tändvätska inför lördag när vi möter dem, säger Magnus Elmqvist.

Annons