Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal rasar över inställd match: "Allt var en enda röra"

Ytterhogdal reste till Östersund för att möta Fältjägarna i DM. När man kom fram till Jämtkraft Arena var planen ospelbar.
– Jag är fruktansvärt upprörd! Östersunds kommun har inte gjort sitt jobb, dundrar Ben Smith.

Annons

DM-matchen var Ytterhogdals genrep inför division 3-starten nästa helg. I stället för en bra värdemätare fick man vända hem igen. 28 mil i onödan.

– Vem ska betala oss för resan? Förbundet vill att vi ska spela matchen till veckan, men det är ju strax före seriepremiären, menar Ben.

Ytterhogdalstränaren kritiserar vaktmästarna på Arenan för att inte ha gjort sitt jobb. Han undrar varför inte elvärmen var fullt påslagen och varför hans lag inte blev kontaktat för att avstyra matchen i tid.

– Hade de satt på värmen i går skulle snön ha varit borta i dag. Nu började man ploga av planen cirka 10.40, men då var vi redan där.

Hur arg är du?

– Fruktansvärt arg! Östersunds kommun har inte gjort vad de ska göra. Allting var en enda röra när vi kom till arenan. Ingen visste något. Någon måste ta ansvar för det här. Som vaktmästare ingår det i ditt jobb att kolla väderleken och redan i går kväll visade den att det skulle bli snö.

Den aktuelle domaren i matchen ville flytta fram matchen en timme, men Ytterhogdal vägrade.

– Man kan inte spela fotboll med jättemycket snö på planen. Skaderisken är för stor.

Sporten har förgäves sökt någon ansvarig vaktmästare.

Mer fotboll: Starkt ÖDFF nära en premiärpoäng

Annons