Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal starkast i derbyt

/

Obesegrade Ytterhogdal tog en ny trepoängare när laget slog Hede med klara 1-5. En drabbning inför storpublik där hemmalaget länge var med i matchen.

Annons

Det är runt 30 år sedan klubbarna senast möttes i seriesammanhang och allt var bäddat för fotbollsfest på Söderåsen. Strålande sommarväder och över 200 åskådare på plats.

Att Hede skulle få svårt mot suveräna Hogdal var givet, men hemmalaget gjorde en defensivt bra insats. Hogdal lyckades spräcka nollan efter missförstånd i hemma laget efter 20 minuters spel. Hede kontrar in kvitteringen 10 minuter senare.

Trots stort bollinnehav av Hogdal lyckades laget inte skapa de riktigt farliga chanserna och halvtidsresultatet var rättvist.

I andra ökade Hogdal tempot. Men det var Hede som vaskade fram den första vassa chansen och var ytterst nära att ta ledningen efter ett snyggt anfall där Henrik Schwartz avslutade med en nick som YIK-målvakten räddade. Strax efteråt gör gästerna 1-2.

Men fortfarande hade snabba och spelskickliga Hogdal det svårt mot ett tappert kämpande hemmalag. Det blev två omdiskuterade domslut som kom att döda matchen. 1-3 kom efter straff och 1-4 sedan hemmalaget borde haft en frispark i momentet före.

Hedes tränare Lars Nilsson menar att hans lag gjorde en storstilad insats.

– En heroisk insats skulle jag säga. Det är först när de gör 1-3 efter en tveksam straff som de dödade matchen. Ytterhogdal är för bra för att spela i fyran, men ändå hänger vi med väldigt länge, säger Nilsson.

Annons