Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal vidare i cupen efter vinst mot Östersund

/
  • Ytterhogdal firar matchens enda mål i början på andra halvlek
  • Curtis Edwards i hemmalaget påbörjar ett anfall
  • Charlie Bryan i hemmalaget lägger beslag på en enkel boll från IFK
  • Sheldon Rogers lockade ut många i hörnet då han fick lite tid att gå i slutet på andra halvlek

Under en kylig och småregnig kväll i Ytterhogdal besegrade hemmalaget IFK Östersund med 1-0 i semifinalen i Reaxcer cup efter en tät och jämn match där domaren visade gula kortet hela åtta gånger.

Annons

Efter en småtung säsongsinledning i Division 3 södra Norrland hade Ytterhogdal två raka segrar med sig i ryggen då de tog emot IFK Östersund hemma på Svedjevallen för semifinal i Reaxcer cup. Bortalaget kom till Ytterhogdal som obesegrad etta i division 3 mellersta Norrland och fick anses som favorit i mötet. 

Matchen började grinigt och irriterat, kanske färgat av tränarsituationen då IFK den här säsongen tränas av Ben Smith som i fjol tränade Ytterhogdals tillsammans med Brian Wake, den senare fortfarande tränare i Ytterhogdal. I första halvleken kom bollen sällan in i någons straffområde, istället grottades det friskt på mittplan och det delades ut två gula kort – båda för snackande och inte fult spel. Mot slutet av första halvlek tog Ytterhogdal över allt mer och det kändes därför inte förvånande när andra halvlek började med 1-0 efter bara två minuter.

Målet fick ordentlig fart på matchen med ett svängigt spel som mynnade ut i enstaka udda chanser åt båda håll och en hel del gula kort men inga fler mål. Totalt blev det sex varningar i andra halvlek för allt från maskning och snack till enstaka fula tacklingar.

Ytterhogdal ställs nu mot Ope IF i finalen som spelas den 31 maj på Svedjevallen.

– Det kändes väl som ett rättvist resultat i slutänden, menade hemvändande Ben Smith efter matchen och lade till att det var trevligt att återvända till Svedjevallen även om han helst velat lämna med en seger.

– Jag tycker vi var något bättre i andra men om vi ska förlora mot någon är jag glad att det var Ytterhogdal. Jag önskar dem all lycka i finalen!

Brian Wake berömde sin decimerade spelartrupp efter matchen men ville inte fundera på finalen ännu.

– Vi har en viktig match nu på lördag i serien först så vi tar en match i taget. Vi gav verkligen vårt bästa idag, vi hade bara tolv spelare och var tvungna att flytta om många unga spelare på udda positioner men alla gjorde ett fantastiskt jobb! Vi kan vara stolta idag, det känns riktigt bra!

Annons