Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för dråp i Ytterhogdal – rättegången börjar på måndag

/

I mitten av december hittades en man död i Ytterhogdal och en man greps. Nu har mannen åtalats för dråp alternativt grov misshandel och vållande till annan död.

Annons

I åtalet står att mannen, som är i 30-årsåldern, "uppsåtligen genom trubbigt, skarpkantat och åtstramande våld mot huvud, överkropp och hals berövat XX om livet". Våldet orsakade både inre och yttre blödningar, krosskador på lungorna och syrebrist, det ser åklagaren som orsaken till att mannen avled.

I den alternativa åtalspunkten menar åklagaren att den åtalade visat särskild hänsynslöshet eller råhet genom att fortsätta den grova misshandeln även när mannen legat försvarslös på golvet.

Den bevisning som förs fram är både muntlig och skriftlig. Bland annat har det skett sakkunnigförhör med en specialistläkare om vilka slutsatser som går att dra utifrån skadebilden. Det finns också vittnesförhör från flera personer.…

Den skriftliga bevisningen är bland annat obduktionsprotokoll, rättskemiska undersökningar, brottplatsundersökning samt flera klädundersökningar. Dessutom har det gjorts en rekonstruktionsfilm till styrkande av åtalet.…

Rättegången inleds på måndag till veckan och det har avsatts två dagar till förhandlingen.

Läs mer om händelsen här.

Annons