Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De som tränat mest vann Sportis avslutningstävling i Ytterhogdal

/
  • Under Sportis avslutningskväll fick alla barn en pokal för att ha varit en bra kompis, glada och vågat provat på alla olika idrotter.
  • Huvudledarna Anna Mirårs och Karolina Eriksson och alla andra ledare som ställt upp under hösten avtackades under Sportis avslutningskväll.   – Utan alla ledare och föräldrars hjälp hade detta aldrig gått,  säger Anna Mirårs.

Under hösten har barn i alla åldrar i Hogdalsbygden provat på olika idrotter i Sportis. Nu är Sportis slut för i höst och stor avslutning har hållits på skolan i Ytterhogdal.

Annons

För fjärde året i rad har barn från noll till 15 år träffats varje vecka för att ha kul och prova på nya och gamla idrotter. I år har det varit friidrott, gymnastik, fotboll, basket, innebandy, pingis, konditionsbanor, löpning och lek.

– Det är kul att se att alla barnen verkligen vill prova allt möjligt och är så glada och positiva, berättar Anna Mirårs, som är en av huvudledarna.

Hon delar huvudledarskapet med Karolina Eriksson som håller med och fyller i att som ledar för Sportis går man alltid från träningarna med ett leende på läpparna.

Som en överraskning under avslutningskvällen fick ledarna möta barnen i en stafett där det gällde att ta sig under ett hinder, hoppa hopprep och rocka rockring.

– Det var jämnt hela tävlingen och roligt med alla hejarop och att både ledare och barnen gjorde allt för att vinna. Det märktes på slutet vilka som hade tränat mest under hösten för barnen drog ifrån på slutet och vann, berättar Anna Mirårs.

Annons