Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dumpar skräp framför Röda Korset i Ytterhogdal

/
  • Elisabeth Lindén och Ingern Malm framför inspekterar skräpet som lämnats utanför Kupan i Ytterhogdal i helgen.
  • Det är inte första gången, inne på lagret står det redan flera säckar med sopor som folk lämnat utanför Röda Korset butiken när den varit stängd.
  • Inget som Röda Korset kan använda, bara att kasta bort.

Vid flera tillfällen, när Röda Korsets personal kommit för att öppna Kupan i Ytterhogdal, har det varit fullt med skräp, gamla kläder och annat rat, framför ingången.
– Det här är inget som vi kan ta hand om, säger Inger Malm.

Annons

Nu har personalen tröttnat rejält. Förutom det rat som låg utanför ingången till Röda Korsets Kupan-butik i Ytterhogdal efter helgen, har man redan flera säckar med skräp inne på lagret, samt några gamla madrasser som någon lämnat. Det handlar om gamla och trasiga kläder, omaka skor, massor av gamla klädhängare, rent skräp.

– Tyvärr ser det ofta ut så här efter helgerna. Det är sånt som man annars slänger i en container eller i sopstationen. Men dit är det en bit och folk orkar väl inte ta sig, säger Elisabeth Lindén.

– Det krävs ju att vi är här och tar emot kläder och att det som lämnas in är helt och rent. Det här här är ingen sopstation och det blir en massa extrajobb för oss att få bort allt det här skräpet. Nu måste vi ha hit någon med släpkärra, säger Elisabeth Lindén.

Annons