Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Expedition Babben i Ytterhogdal med närodlad ståuppkomik

/
  • Babben Larsson på turné till orter hon inte har besökt tidigare.
  • Många ville se Babben i Ytterhogdal.
  • – Det här har jag sett fram emot, jag gillar Babben, säger Katarina Ek. Här samtalar hon med Gunnel Jansson om Babbens show.

Babben är på expedition i Hälsingland och i söndagskväll stod hon på scenen i Folkets hus i Ytterhogdal. Uppåt hundrafemtio personer i publiken lät sig roas av Babbens nära, varma och raka ståuppkomik.

Annons

Babben ska under två års tid turnera i Sveriges alla landskap och besöka platser hon inte uppträtt på tidigare med showen Expedition Babben. Under Hälsinglandsturnén var Ytterhogdal en av orterna.

– Jag kommer till publiken istället för att de kommer till mig, säger Babben Larsson.

Strax innan Babbens framträdande i Folkets hus samlas en större skara poliser utanför och inleder en trafikkontroll. Naturligtvis kopplar Babben ihop detta med sitt besök på orten. Hon är väl påläst om Ytterhogdal och ortens placering i landskapet Hälsingland, kommunen Härjedalen och länet Jämtland. Hon har koll på ortens kändisar och kopplar ihop sin ståuppkomik med aktuella händelser. Det är rakt på, det är utan pardon, det är Babben Larsson.

I Tidningen Härjedalen på torsdag kommer en längre intervju med Babben om hennes turné på nya platser, när hon kommer till Härjedalen och varför hon är så rolig.

Annons