Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hogdal straffade Avesta med 3-1

I en fotbollsmatch som båda lagen var tvungna att vinna var det Ytterhogdal som drog det längsta strået. Hemmalaget vann med 3-1 varav två av målen gjordes på nick. Men för att Yik ska klara kvalplats till division 2 krävs att Mora tappar poäng nästa helg.

Annons

Jordan Pearce satte Hogdals 1-0 mål.

– Det var en bra match. Och jag vill ge en eloge till Avesta. Jag tycker att det här var den svåraste matchen vi haft i serien, säger Ytterhogdals tränare Brian Wake efter matchen.

Matchen började avvaktande i ett lågt tempo där det mest var Avesta som rullade boll. Det var en del nerver på plan, båda lagen behövde verkligen seger. Ytterhogdal för att ha chans på kvalplatsen till division 2, Avesta för att undvika kvalstrid om nedflyttning.

Några målchanser satte fart på matchen, Per Bonden Olofsson sköt över efter ett snyggt inspel från höger, Avesta hade en ganska bra chans med en nick över mål och Sheidan Rodgers i Hogdal hade ett skott som gick strax utanför.

Hemmalaget tog över matchen mer och mer och när lagkapten Jordan Pearce nickade in 1-0 kändes det rättvist. Målet kom efter en kort hogdalshörna från höger, som blev till ett inlägg där Jordan Pearce var den som kom högst.

Mot slutet av första halvlek lyfte Avesta upp laget och skapade press men hade svårt att få till det mot Ytterhogdals stabila försvarsspel.

– Vi fick en bra start. Men vi visste att det var Ytterhogdal som skulle ha mest boll. Jag tyckte ändå vi gjorde en bra insats. Tyvärr blev det en del misstag där vi tappade boll som Ytterhogdal kunde utnyttja, säger Avestas tränare Andreas Bauducco.

Andra halvlek blev rätt jämn, även om det kändes som att Ytterhogdal hade övertaget och mest bollinnehav. 2-0 kom efter att James Risbrough sprungit sig nästan helt fri på högerkanten. Pressad av en back satte han bollen fin bakom Avestas målvakt. 3-0 var en låg hörna från vänster mot första stoplepn som Sumaili Cissa fick huvudet på . I stort sett omarkerad touchade han han in bollen, snett bakåt och ner mot bortre stolpen.

James Risbrouh på väg rakt igenom Avestas försvar. Just här blev det inte mål.

Avesta reducerade på straff med några minuter kvar men då var matchen redan avgjord. Lite oroande för Ytterhogdal var att utmärkte Sheidan Rodgers linkade av plan en bit in i andra halvlek.

– Han fick en smäll på smalbenet. Vi ska låta vår fysioterapeuft kolla upp det, säger Brian Wake

Även Per Olofsson, er bäste målskytt i år, byttes ut mot slutet, hur är det med honom?

– Han har ju varit skadad tidigare och håller fortfarande på att bygga upp sin styrka. Vi tog av honom för att skydda honom. Han och alla andra gjorde en riktigt bra match, säger tränaren.

Ytterhogdal kan inte ta sig upp på kvalplats helt av egen kraft. Även Mora vann sin match på lördagen och ligger på andra plats - kvalplatsen. För att Ytterhogdal ska ta sig dit krävs vinst borta mot Iggesund samtidigt som Mora tappar poäng borta mot Sala nästa helg.

För Avestas del var det här sista matchen för säsongen. Laget måste nu förlita sig på att andra resultat går lagets väg för masarna ska klara sig undan kval eller nedflyttning.

Sumaili Cissa efter 3-0 målet, en nicktouch på en låg hörna mot främre stolpen från nr 15 Wesley Nelson.

Annons