Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är ny ordförande för S i Härjedalen

/
  • Solveig Haugen framför kyrkan i Ytterhogdal, ny ordförande i S i Härjedalen.

Vid Härjedalens arbetarekommuns årsmöte valdes Solveig Haugen i Storån utanför Ytterhogdal till ny ordförande för Socialdemokraterna i kommunen.
– Det känns spännande att få möjligheten att vara med och påverka, säger Solveig.

Annons

Solveig Haugen valdes på ett år i ett fyllnadsval efter förra ordföranden för Arbetarekommunen i Härjedalen, Abbas Khanamadi, som lämnade sitt uppdrag i förtid.

– Vi har ju många utmaningar här i Härjedalen. En sak som är aktuell är ju regionbildningen och hur den ska sluta, säger Solveig Haugen.

En annan fråga som hon brinner för är landsbygdens utveckling. Den avveckling som skett under en lång tid gillar hon inte.

– Sedan jag flyttade hit 1979 har all kommunal service bara minskat. Det tycker jag är tråkigt. Jag vill att landsbygden ska kunna fortsätta leva. Och en viktig fråga för Härjedalen är hur vi får stopp på befolkningsminskningen och istället få folk att flytta hit. För det behöver vi fler arbetsplatser.

Solveig Haugen är engagerade i Svenska Kyrkan i Ytterhogdal och har tillsammans med Röda korset jobbat bland annat med språkträning för flyktingar på orten. Hon har suttit med i fullmäktige under några mandatperioder och har även haft platser i flera nämnden i kommunen. Hon betraktar sig själv som "inte helt ny i sammanhanget",

– Även om det finns många som varit med betydligt längre, säger hon

Varför valde du att engagera dig politiskt?

– Jag såg att om man engagerar sig kan man vara med och påverka saker, framför allt när det gäller kommunens utveckling, säger Solveig Haugen.

Om vi lyfter blickarna lite från Härjedalen, hur reagerar du på terrordåden i Bryssel?

– Ja vad ska man säga. Det verkar så väldigt svårt att få något grepp om vad som händer och det är ju fruktansvärt att det ska behöva vara så här. Vi har ju varit väldigt skyddade från terror i Sverige men det verkar som att det kryper närmare och närmare, säger hon

Annons