Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Håller med om vården i Härjedalen - sköterska ska inte behöva vara läkare

Annons

Om Christer Siwertsson tror att mobila team är lösningen med succé är han helt fel ute. Vilka läkare orkar i längden leverera kvalitet med att arbeta så? De kan omöjligt få med sig alla hjälpmedel ut till de behövande. I Ytterhogdal har vi haft/har? brandkåren som räddat många liv och åkt ut innan ambulans kommit fram.

Bra med snabbakut men det räcker inte tycker Per Larsson i Flor.

Snabbakuten det är bra då får man bort lite av köerna, så plus till er där. MEN ... Det jag vill säga är att sjukhusen måste bli bättre i materialkvalitet och nya instrument som håller måtten, stressen hos våra mycket duktiga sjuksköterskor idag måste bli lägre. Då behöver man anställa fasta duktiga läkare som finns där alltid för oss invånare här.

Sjuksköterskan/undersköterskan ska inte behöva vara läkare och allt annat också. De ska koncentrera sig på sitt jobb. Detta är nu summan vi kommuninvånare ska behöva betala till oss själva för att ni då styrande politiker tillät kostsamma konsulter köra sina race, istället för att satsa rätt från början.

Det går inte spara på att rädda liv och få till en trygg/fungerade sjukvård samtidigt som vi blir fler. Läser jag i tidningar så ska det hela tiden sparas miljoner, Jämtland/härjedalen 175 miljoner och du Christersäger det satsas miljoner när det egentligen sparas? 1-2 miljoner är ingenting i satsning det räcker knappt till en ny ambulans. Lyssna mer på folket vad vi behöver/ vad vi tycker innan ni tjänstemän och politiker beslutar.

Per Larsson, Flor/Ytterhogdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons